Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas túrógombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2 kg túró
4 tojás
15 dkg vaj
csipet só
20 dkg búzadara
4 dl tejföl
zsemlemorzsa
porcukor, fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
A túrót elkeverjük a puha vajjal, búzadarával, a tojássárgájával, majd 45 percig pihentetjük hideg helyen. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket, s forró vízbe dobjuk őket. Megvárjuk, hogy a gombócok feljöjjenek a víz tetejére, várunk 1-2 percet, szűrőkanállal kiszedjük és pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, majd fahéjas tejföllel leöntjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas csigák » Fahéjas császármorzsa » Fahéjas tekercs mázzal » Tejbegrízes túrógombóc 2.
» Egyszerű túrógombóc » Túrógombóc (update1) » Fahéjas puding » Fahéjas rudacska
» Fahéjas kuglóf 2 » Kelt fahéjas csiga » Alma fahéjas bundában » Panni néni túrógombóca
» Körtés, fahéjas tej » Epres túrógombóc » Almás fahéjas muffin » Mazsolás túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.