Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fakanalas csokicsoda recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
55 dkg sima liszt
20 dkg kristálycukor
20 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
4 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

A mázhoz

25 dkg vaj
30 dkg porcukor
75 dkg cukrozatlan kakaópor
12 evőkanál tej

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe.

Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük – tűpróba!
A megsült süteménybe, amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a csokimáz – annál finomabb lesz).

Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! A mázat a sütemény tetejére öntjük és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is.

Tanácsok:
Hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fakanalas süti » Fakanalas sütemény » Bögrés csokicsoda » Karamellkrémes palacsinta
» Tepsis mézes » Kefíres-sütemény » Narancsos túrótorta » Csokis torta
» Kinder paradiso » Flódni-rétes » 3 in 1 csokis csoki » Csokifelfújt
» Lekváros gyűrű » Finom diós » Citromos sütiszelet » Édes teasütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.