Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Falusi fehér kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 dl tejszínsűrűségű kovász
1 ek. burgonypehely, vagy 1 kisebb héjában főtt, és áttört burgonya
1 ek. sikér
2 tk. só
1 tk. cukor
1 tk. ecet (5%-os)
2 tk. porélesztő
kb. 3-3,5 dl langyos víz

Elkészítés:
Kenyérsütő gépben alap-, francia-, vagy szendvicsprogramon is megsüthető.

Sütőben: A hozzávalókból dagasszunk rugalmas, nem túl kemény, nem túl lágy ( a burgonya még puhítani fogja!)tésztát, kelesszük kétszeresére, finoman gyúrjuk át, formázzuk, ismét kelesszük majdnem kétszeresére, és süssük.

Tanácsok:
Gőzzel telített sütőben ropogósabb lesz a héja!

Bár már tudjuk, hogy vannak ennél egészségesebb kenyerek is, a fehér kenyér klasszikusan finom, könnyű, és még mindig ebből készül a legjobb bundáskenyér:)


A receptet beküldte: algea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenyér alaprecept » Kovászos kenyér egyszerűen » Gépi házikenyér » Walesi kenyér
» Annus püspökkenyere » Püspökkenyér Iza módra » Fehér forralt bor » Kávé fehércsoki-habbal
» Tuti jó kenyér » Fehér és lilakáposztás » Arizonai kukoricakenyér » Ketchupos-fehérboros hús
» Finom müzlikenyér » Diákkenyér » Belga almás kenyér » Magos kenyér


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.