Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fánk (Update1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
20 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
5 dkg tk liszt
kb 1,5-2 dl tej
fél kocka élesztő
pici csipet cukor az élesztőhöz
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 evőkanálnyi delma light margarin
1 csapott kiskanál só
1 kiskanál folyékony édesítő

Elkészítés:
Az élesztőt a pici csipet cukorral felfuttatjuk 1 dl tejben. (A többi tejet apránként adagoljuk a tésztához, amennyit felvesz.) Az anyagokból a szokott módon összeállítjuk a tésztát, (lehet géppel is), majd kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2-szeresére nőtt, 1 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Még egy kicsit hagyjuk a deszkán is kelni, majd kisütjük. Süthetjük olajban is, de ha spórolni akarunk a kalóriákkal, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük. Ekkor tepsibe téve a fánkokat, kenjük le őket langyos tejjel. (Hamar magsül, kb 10 perc)

Tanácsok:
Nekem ebből a mennyiségből 14 db közepes nagyságú fánk jött ki.
Csinálhatjuk úgy is, hogy vékonyabbra nyújtjuk és 1-1 kiskanálnyi fahéjas fruktózt téve a fánkok közepére, 2-2 fánkot összeragasztunk. A széleit jól csipkedjük össze így sütés közben sem nyílnak szét.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update1 pogácsa » Muffin (update1) » Túrófánk (Update1) » Pizza darálthúsból Update1
» Rakott virsli (Update1) » Puha Update1 mézeskalács » Lángos (Update1) » Fokhagymás tarja Update1
» Túrógombóc (update1) » Kókuszos kocka UPDATE1 » Párolt alma (Update1) » Update1 Mirinda-szelet
» Császármorzsa update1 » Rakott káposzta Update1 » Fahéjas elalvás Update1 » Update1 krémes süti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.