Tutireceptek.hu fejléc

Rakott fasírt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
4 db zsemle
7 db tojás
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
3 közepes vöröshagyma
70 dkg héjában főtt burgonya
4 dl tejföl

bors
olaj

Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom és kevés olajon megpirítom. A darált húsból, zsömléből, 2 tojásból, pirított hagymából, sóval, borssal és pirospaprikával fasírtmasszát készítek. Megfőzök 5 tojást.
A fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem, erre a a karikára vágott krumpli kerül. Jól megsózom, majd beterítem a hagymával. Erre karikára vágott tojást rétegezek, amit szintén megsózok és rálocsolom a tejfölt, végül rásimítom a maradék fasírtmasszát. A tetjét megkenem olajjal és szép pirosra sütöm 200 °-os sütőben.
Kockára vágva, savanyúsággal tálalom.

Tanácsok:
Ne spóroljunk a sóval és a fűszerekkel, a krumplit és a tojást is sózzuk meg a rétegezésnél.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakottkáposzta » Anna Fasírtja » Rakott kel tejfölösen » Mascarpone rakottas
» Brassói rakott káposzta » Ananászos rakott karaj » Kedvenc spenótos rakottas » Rakott bundáskenyér
» Sütő tökös rakott tál » Brokkolival töltött fasírt » Diós-meggyes rakott kifli » Sült padlizsán rakottas
» Rakott csülkös » Rakott csirke III. » Fasírt alaprecept » Barnarizs-rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.