Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült tonhal sajttal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 személyre:

50 dkg burgonya

60 dkg mélyhűtött tonhalfilé (vagy más tengeri halfilé)

3 evőkanál citromlé

4 szem paradicsom

fél csokor bazsalikom

30 dkg camembert sajt

2,5 dl tejszín

vaj a formához

Elkészítés:
Előkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában kb. 20 percig főzzük. A halat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és megszórjuk sóval, borssal. A paradicsomot és a bazsalikomot megmossuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a bazsalikomot összevagdaljuk. A camembert sajtot fél cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.


A burgonyát kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és 2 cm vastag karikákra vágjuk. A burgonya-, paradicsom- és sajtszeletek felét cserépszerűen a formába rendezzük. Egy kis helyet kihagyunk, ide tesszük a halat, kissé összecsavarva. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tejszínt sóval, borssal ízesítjük, és tálra öntjük. Megszórjuk bazsalikommal, ráfektetjük a maradék sajtszeleteket, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult. Szezonsalátát kínáljunk hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykamell füstölt sajttal » Cukkinipuffancs sajttal » Csicsóka gomolyasajttal » Vitamintál sajttal
» Sajttal töltött cukkini » Sajttal töltött fasírt » Avokádós tonhalsaláta » Zöldséges tonhal
» Tonhalas-kukoricás lepény » Újhagymás tonhalkrém » Sajttal sült csirkemell » Avokádós-diós-tonhal snack
» Tonhalkrémes zabpalacsinta » Pangásius márványsajttal » Sajttal sütött burgonya » Sajttal töltött alma


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.