Tutireceptek.hu fejléc

Finom és gyors kakaós kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
3 evőkanál cukor
3 dl + 1/2 dl + 2 evőkanál tej
1 dl olaj
3 evőkanál kakaópor
30 szem szacharin

Elkészítés:
3 dl tejet a 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzáadjuk a feloldott szaharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejben feloldott 5 szem szaharint és a kakaóport. Mindkét tésztát egyforma nagyságúra nyújtjuk. A fehér tésztára ráfektetjük a barna tésztát, és henger alakúra feltekerjük.
Kizsírozott 3-4 literes lábasba tesszük (vagy két őzgerinc formába), és langyos helyen 1,5 órát kelesztjük. Sütés előtt cukros tejjel megkenjük a tetejét. A sütőt nem kell előmelegíteni, mert még a melegítés közben is kel a tészta. Úgyhogy tegyük be a hideg sütőbe, gyújtsuk be. 30-35 perc alatt kész! Közben még megkenhetjük egyszer a cukros tejjel!

Tanácsok:
Nagyon fincsi tejjel, kakaóval!


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors bögrés pizzatészta » Gyors bögrés süti » Finom sós kiflik » Finom penne
» Finom céklakrém » Marcipános-túrós kalács » Finom túrópogácsa » Spenótos-húsos finomság
» Kakaós bögrés süti » Káposztás pogácsa-finom » Kalács (alaprecept) » Kakaós keksz-
» Meggyes-kakaós süti » Gyors poharas citromkrém » Finom frankfurti leves » Kakaós muffin paleo módon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.