Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 szép, rántani való csirke
80 dkg burgonya
20 dkg csiperkegomba
2 dl tejföl
fél dl olaj
só, őrölt bors
1 evőkanál ételízesítő por
1 csokor petrezsejem

Elkészítés:
Egy nagyobb, tűzálló tálat kenj ki olajjal (vagy zsírral). Terítsd el az alján egy sor hámozott, felkarikázott burgonyát. Sózd meg, és helyezd rá a feldarabolt csirke, csontosabb részeit. Szórd rá az apróra vágott gombát és petrezselymet, ízesítsd sóval, őrölt borssal. Locsold meg kevés zsiradékkal és tejföllel, majd rakosgasd rá a többi csirkehúst. Borítsd be burgonyaszeletekkel, öntözd meg tejföllel, zsiradékkal. Az ételízesítő port főzd le 3 dl vízben, öntsd a rakott csirkére és fedd le gondosan. Tedd a tálat előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig párold, míg a levét elfövi és a hús megpuhul. Ekkor vedd le a fedőt, és a tetejét süsd pirosra. Külön tálba kínálj mellé tejfölt.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Adrienn85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis rántott csirkecombok » Kedvenc spenótos rakottas » Gombás vagdalt » Rakott tejfölös
» Szegedi csirkegulyás » Borsós-gombás rizottó » Borsos csirke » Hurkás rakott krumpli
» Zöldséges csirkepite » Gombás virslisaláta » Zöldséges, rakott hús » Gombás, rakott tök
» Tejszines gombás » Rakott-sajtos tészta » Mustáros csirke » Tejszínes-tormás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.