Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Olasz rakott csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús
20 dkg makaróni tészta
1 kis fej vöröshagyma
3 ek paradicsompüré

őrölt bors
rozmaring
2 ek olaj
5 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük.

1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb 5 percig főzzük.

Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint.

Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres olasz pulykatorta » Bazsalikomos csirkemell » Arancini olasz rizsgolyók » Csokoládés csirke
» Karfiolos-csirkés egytál » Lecsós csirkemell » Zalai csirkeleves » Tarhonyás borsós csirkemáj
» Csirkemelles finomság » Tandorias csirkesaláta » Rakott alma banánnal » Párizsi csirkemellből
» Gombás rakott kifli » olaszos gönygyölt fasirt » Tasakban sült csirkemell » Fokhagymás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.