Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol sajttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. karfiol, 2 dl. tejföl, 15 dkg. reszelt füstölt sajt, 5 dkg. vaj ( margarin), só, 1 evőkanálnyi ételízesítő, csipetnyi őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyemzöld. Zsemlemorzsa szükség szerint.

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Az edény alján elrendezzük a karfiol rózsákat, megszórjuk ételízesítővel, zsemlemorzsával,az apróra vágott petrezselyem levél felével, a felkevert tejföl nagyobb részével, majd megszórjuk reszelt sajttal és a végén ezt is meglocsoljuk tejföllel. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyem levéllel megszórva, friss kenyérrel kínáljuk. Köretnek is kiváló.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol-brokkolipüré » Paradicsomos karfiol » Tejszínes, tojásos karfiol » Karfiolos krumplileves
» Tejfölös karfiolleves » Töltött cukkini sajttal » Karfiolpüré-leves » Karfiolos tonhal Update2
» Sajttal rakott burgonya » Karfiolpuffi » Karfiol pizza » Sajtos-sonkás karfiol
» Sajttal töltött cukkini » Finom sajtos karfiol » Karfiol fasírozott » Finom rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.