Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom sertés sült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg sertéskaraj egyben (csont nélkül)
4 dl fehérbor,
1,5 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
2 db gyömbér,
egy-egy kávéskanál kakukkfű,
őrölt bors,
őrölt kömény,
só,
1,5 dl olaj.

Elkészítés:
A karajt megmossuk és a fűszerekkel jól bedörzsöljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
Az olajat egy kisebb sütőformában felforrósítjuk(amekkorában a hús elfér), és beletesszük a karajt. Meglocsoljuk olajjal és mellérakjuk a hagymát. Alufóliával letakarjuk, és forró sütőben puhára sütjük, közben levével locsolgatjuk. Amikor megpuhult, kivesszük a tepsiből, a léhez hozzákeverjük a bort és a tejszínt. Gyömbérrel ízesítjük, jól kiforraljuk. A húst szeletelés előtt pihentetjük.
A húst pecsenyéstálra rakjuk úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. Aláöntjük a pecsenyelét. A húst leöntjük fél dl konyakkal és meggyújtjuk. Ünnepi alkalmakkor kínáljuk. Bármilyen köret illik hozzá.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg finomfűleves » Galyasági finom falatok » Sajtos sertéskaraj » Finom sült kacsacomb
» Vadasszerűség sertéshúsból » Sertésragu Budapest módra » Citromos sertéssült » Édes - savanyú sertés
» Sertéskorona » Kávékrémes finomság » Rakott sertés hús » Gyors, és finom túrógombóc
» A legfinomabb rizs » Sertéshava római tálban » Finom tormamártás » Ciprusi sertésragu


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.