Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi sertéstokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 szem paprika, lehet csípős is
2 kis paradicsom
1 kg sertéslapocka
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kg zöldbab
2-3 kisebb krumpli
5 dl víz
5 evőkanál tejföl

bors

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd beleteszem a hagymát és üvegesre pirítom. Hozzáadom a felkockázott paprikát, és mikor elkezd összeesni, jöhet a paradicsom, azzal tovább párolom.
Ha ez elkészült, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom tovább, majd jöhet rá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, só, bors.
Ezekután hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm vízzal és takarék lángon kb. 50-60 percig főzöm.
Ha a hús és a bab is megpult, hozzáadom a tejfölt, összeforralom és kész.

Tanácsok:
Lehet készíteni hozzá habarást is, de ha kellően sűrű a szaftja, elég a tejföl, így is finom nagyon.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: bogyoka6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakott pogácsa » Erdélyi tepertős pogácsa » Erdélyi salátaleves » Erdélyi csorbaleves
» Erdélyi borsos tokány » Erdélyi főtt túrós tekercs » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi szász torta
» Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi töltött káposzta » Kocsonya erdélyi módra » Erdélyi leves
» Kakukkfüves sertéstokány » Erdélyi székelykáposzta » Erdélyi Piskóta » Erdélyi tárkonyos tokány


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.