Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db rövidkaraj szelet
1 fej vöröshagyma
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
1 dl tejföl, citromlé, só
étolaj, babérlevél, húsleveskocka
3-4 ecetes uborka

Elkészítés:
2-3 evőkanál olajon hirtelen átsütünk 8 kicsontozott, vékonyra vert rövidkaraj szeletet, majd félre tesszük. Az olajban üvegesre párolunk egy fej, karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a karikára vágott répát, és néhány percig együtt sütjük.
Visszatesszük a lábasba a hússzeleteket, és egy kevés vizet aláöntve, egy babérlevéllel, egy húsleveskockával vagy egy evőkanál leves ízesítő porral fűszerezzük. (Készíthetjük víz helyett száraz fehérborral is)
Fedő alatt puhára pároljuk, majd a hússzeleteket forró tálra szedjük.
Visszamaradt levét tésztaszűrőn áttörjük, vagy turmixgépben szétverjük, és a tűzre visszatéve belevágunk karikára 3-4 ecetes uborkát.
Pár csepp citromlével, egy deci tejföllel ízesítjük, alaposan összeforralva a húsra öntjük.

Tanácsok:
Leginkább petrezselymes rizs illik hozzá, de adhatjuk vajas burgonyával is.
Készíthetjük pulykacombból is.
Ha növeljük a sárgarépa és fehérrépa mennyiségét, több lesz a mártás.


A receptet beküldte: duckojucko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkefalatkák » Milánói sertésborda » Pikáns sajtmártás » Párizsis pikánssaláta
» Pikáns rizses lencse » Sertésborda keleti módra » Pikáns burgonya » Pikáns húsgombóc
» Pikáns húspástétom » Pikáns tojásos sajtkrém » Pikáns, párolt pulykaragu » Pikáns keltál
» Halszelet pikáns bundában » Hal pikáns mártásban » Pikáns gesztenyetorta » Pikáns csirkecomb.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.