Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db rövidkaraj szelet
1 fej vöröshagyma
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
1 dl tejföl, citromlé, só
étolaj, babérlevél, húsleveskocka
3-4 ecetes uborka

Elkészítés:
2-3 evőkanál olajon hirtelen átsütünk 8 kicsontozott, vékonyra vert rövidkaraj szeletet, majd félre tesszük. Az olajban üvegesre párolunk egy fej, karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a karikára vágott répát, és néhány percig együtt sütjük.
Visszatesszük a lábasba a hússzeleteket, és egy kevés vizet aláöntve, egy babérlevéllel, egy húsleveskockával vagy egy evőkanál leves ízesítő porral fűszerezzük. (Készíthetjük víz helyett száraz fehérborral is)
Fedő alatt puhára pároljuk, majd a hússzeleteket forró tálra szedjük.
Visszamaradt levét tésztaszűrőn áttörjük, vagy turmixgépben szétverjük, és a tűzre visszatéve belevágunk karikára 3-4 ecetes uborkát.
Pár csepp citromlével, egy deci tejföllel ízesítjük, alaposan összeforralva a húsra öntjük.

Tanácsok:
Leginkább petrezselymes rizs illik hozzá, de adhatjuk vajas burgonyával is.
Készíthetjük pulykacombból is.
Ha növeljük a sárgarépa és fehérrépa mennyiségét, több lesz a mártás.


A receptet beküldte: duckojucko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésborda » Pikáns, párolt pulykaragu » Pikáns metélt palacsinta » Svájci sertésborda
» Pikáns zellersaláta » Pikáns húsos palacsinta » Pikáns sajtos lángos » Pikáns csirkemell
» Sertésborda töltve. » Pikáns hústekercsek » Pikáns tojáskrém » Halszelet pikáns bundában
» Pikáns csirkeszárnyak » Pikáns sült bab » Pikáns halgombócleves » Pikáns párizsi saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.