Tutireceptek.hu fejléc

Lángoska recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 csomag élesztő
fél liter tej
1 dl olaj
5 szem közepes burgonya
1 tk só
3 tk cukor

Elkészítés:
A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk.
1 dl langyos lejben egy kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
A maradék cukrot és tejet, olajat a felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, amit beleteszünk a kenyérsütő gépbe, és a 8-as programot elindítjuk.
mikor letelt a 1,5 óra és megkelt a tészte a gyúródeszkára kiborítjuk, és 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd nagy szaggatóval kiszaggatjuk.
kicsit széthúzgáljuk és bő forró olajban megsütjük.

Tanácsok:
ezt meg is lehet tölteni amivel csak akarod
kolbásszal, sajtal sonkával, gombával stb...

Zsírtartalom: hízlal:) gramm

A receptet beküldte: angi986


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya pogácsa » Sajtos kenyérkék » Magos kenyér » Virslis lepény
» Szatyros lángos » Bagel II. » Fehér kenyér » Zsíroskenyér másképpen
» Tejes kifli » Gluténmentes kenyér » Banános-kenyér » Gyors házi vajas kiskifli
» Szendvicsbriós » Kenyér alaptészta » Császárzsemle » Anna Lángosa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.