Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lángoska recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 csomag élesztő
fél liter tej
1 dl olaj
5 szem közepes burgonya
1 tk só
3 tk cukor

Elkészítés:
A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk.
1 dl langyos lejben egy kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
A maradék cukrot és tejet, olajat a felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, amit beleteszünk a kenyérsütő gépbe, és a 8-as programot elindítjuk.
mikor letelt a 1,5 óra és megkelt a tészte a gyúródeszkára kiborítjuk, és 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd nagy szaggatóval kiszaggatjuk.
kicsit széthúzgáljuk és bő forró olajban megsütjük.

Tanácsok:
ezt meg is lehet tölteni amivel csak akarod
kolbásszal, sajtal sonkával, gombával stb...

Zsírtartalom: hízlal:) gramm

A receptet beküldte: angi986


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos huziga kenyér » Cserépben sült kenyér » Súlykontroll zabos bucik » Tejfeles pogácsa
» Gluténmentes kenyér » Piroska » Káposztás pogácsa1 » Csíkos diós kalács
» Pikáns pórés lepény » Sós perec » Sós, burgonyás kifli » Lenmagos, gépi kenyerem
» HongKongi molnárka » Rozs stangli » Kefires buci » Kakaós tekercs (kalács)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.