Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás csirke hagymás-répás krumplival recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirke felsőcomb
1 kg újkrumpli
2 közepes fej vöröshagyma
7 gerezd fokhagyma
3 nagy db sárgarépa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek olívaolaj
1 csokor metélőhagyma
petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkecombokról leszedjük a bőrt, és alapossan megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk, és kettévágjuk. A krumplit, a hagymát és a répát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk.
Az olajat a sóval, borssal, metélőhagymával és petrezselyemmel kikeverjük.
Fogunk egy tepsit. A csirkecombokat két helyen bevágjuk, és belenyomkodunk minden lyukba egy-egy darab fokhagymát, majd beletesszük a tepsibe.
Ha kész, akkor ráborítjuk a répát, krumplit és hagymát, kissé összerendezzük, majd az olajos öntettel végiglocsoljuk, hogy mindenhová jusson.
Alufóliával letakarjuk, majd 40 percet puhítjuk, majd leszedjük a fóliát, át keverjük, és visszatoljuk a fólia nélkül pirulni kb. 15-20 percre, de köztes időben még egyszer megkeverjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárvári csirke » Hamis vadas csirkemell » Csirkemell tüzdelve » varga féle csirke
» Jászsági csirkemáj » Csirkemelles tészta wokban » Csirkemell tésztában » Rántott diós csirkemell
» Kefires csirkesaláta » Fokhagymás-diós lapcsánka » Zöldséges currys csirke » Görög csirkecombok
» Fokhagymás csirkemáj » Fetával töltött csirkemell » Jonatános csirke » Csirkecomb kókuszbundában


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.