Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás csirke hagymás-répás krumplival recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirke felsőcomb
1 kg újkrumpli
2 közepes fej vöröshagyma
7 gerezd fokhagyma
3 nagy db sárgarépa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek olívaolaj
1 csokor metélőhagyma
petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkecombokról leszedjük a bőrt, és alapossan megmossuk. A fokhagymát megpucoljuk, és kettévágjuk. A krumplit, a hagymát és a répát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk.
Az olajat a sóval, borssal, metélőhagymával és petrezselyemmel kikeverjük.
Fogunk egy tepsit. A csirkecombokat két helyen bevágjuk, és belenyomkodunk minden lyukba egy-egy darab fokhagymát, majd beletesszük a tepsibe.
Ha kész, akkor ráborítjuk a répát, krumplit és hagymát, kissé összerendezzük, majd az olajos öntettel végiglocsoljuk, hogy mindenhová jusson.
Alufóliával letakarjuk, majd 40 percet puhítjuk, majd leszedjük a fóliát, át keverjük, és visszatoljuk a fólia nélkül pirulni kb. 15-20 percre, de köztes időben még egyszer megkeverjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás camembert-leves » Alufóliás csirkemell » Csirkeragu sajttésztában » Duplahagymás mézes csirke
» Csirkecsorba szerb módra » Csirkehúsos vitaminsaláta » Isteni sültcsirkemellfilé » Csirkés sóskaleves
» Zöldbabos csirkeragu » Mustáros csirkecomb » Cukkinis csirke - másként » Csirke vadasan
» Csirke fajitas » Fokhagymás csirkecomb » Gombás csirke » Fokhagymás csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.