Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés sóskaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 40 dkg), 15 dkg sóska, 1 1/2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint cukor és só.

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megmosom, feldarabolom és egy liter vízben puhára fõzöm. Ezután a húst leszûröm és kicsontozom. Turmixgépbe öntöm a tejszínt, hozzáteszem a fõtt csirkehúst és a megmosott, lecsöpögtetett, csíkokra metélt nyers sóskát. Miután teljesen pépesre zúztam, hozzátöltök még egy deci vizet és a lisztet. Ezzel is forgatom egy-két percig, majd a sóskás húspépet állandó keverés közben az átszûrt húslébe csorgatom. Ízlés szerint sózom, majd jól kiforralom. Kevés cukorral enyhítem a sóska savanyú ízét. Csészékben tálalom.
kb.50 perc

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-gombás fussili » Sajtkrémes-csirkés muffin » Kefires csirkeszárny » Cukkinis csirkeszeletek
» Sóskaleves malachússal » Csirkés-zöldséges rizotto » Csirkés-sonkás rizs » Mexikó csirkesaláta
» Ropogós csirkeszárny » Csirkés zöldségtál » Csirkés, zöldséges saláta » Csirkés Cézár-saláta
» Csirkés spagetti saláta » Mustáros csirkeszárnyak » Csirkés avokádósaláta » Csirkeszárnyas egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.