Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés sóskaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 40 dkg), 15 dkg sóska, 1 1/2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint cukor és só.

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megmosom, feldarabolom és egy liter vízben puhára fõzöm. Ezután a húst leszûröm és kicsontozom. Turmixgépbe öntöm a tejszínt, hozzáteszem a fõtt csirkehúst és a megmosott, lecsöpögtetett, csíkokra metélt nyers sóskát. Miután teljesen pépesre zúztam, hozzátöltök még egy deci vizet és a lisztet. Ezzel is forgatom egy-két percig, majd a sóskás húspépet állandó keverés közben az átszûrt húslébe csorgatom. Ízlés szerint sózom, majd jól kiforralom. Kevés cukorral enyhítem a sóska savanyú ízét. Csészékben tálalom.
kb.50 perc

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés padlizsánleves » Gombás csirkeszárny » Xenia csirkés makarónia » Csirkés tortilla
» Padlizsános csirkesaláta » Csirkesaláta » Sóskaleves főtt tojással » Ananászos csirkesaláta
» Ropogós csirkesült » Sajtkrémes-csirkés muffin » Karfiolos-csirkés egytál » Sonkás csirkeszelet
» Vietnami csirkesaláta » Színes csirkés tészta » Csirkés karfiol » Csirkés rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.