Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 kg erdei gomba,
2 fej hagyma,
6 gerezd fokhagyma,
2 leveskocka,
5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
1 csomó petrezselyem zöld,
só,
bors,
paprika.

Elkészítés:
A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom.
Egy fazékban olajat hevítek, majd beledobom az apróra vágott hagymát.
Aranysárgára párolom, beleteszem a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket.
Megszórom a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntöm 1,2 liter vízzel.
Beleteszem a leveskockát és kis lángon mintegy 20 percig főzöm.
Sózom, borsozom és belekeverem a tejfölt.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás ízesítő » Fokhagymás-kapros halfilé » Sonkás-fokhagymás tészta
» Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás, tepsis csülök » Gombalevesem
» Fokhagymás rakott penne » Fokhagymás tört burgonya » Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás csirkemáj
» Fokhagymás húsgolyók » Fokhagymás spagettisaláta » Gombaleves » Fokhagymás vaddisznótokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.