Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg csiperkegomba,
fél csésze (lehetőleg barna) rizs,
2 fej hagyma,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál olaj,
1 teáskanál só,
csöpp mustár,
csipetnyi curry,
csipetnyi őrölt bors,
fél pohár tejföl,
vegeta.

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst félig megfőzzük, félretesszük. A gombát az olajon, vágott petrezselyemmel és a nagyon apróra vágott hagymával, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és kb. 1 l vízzel felöntjük. Beletesszük az ízesítőket és a rizst. (Amennyiben azt bő vízben főztük, nem kell több vizet hozzáadnunk, ám ez ízlés szerint változhat.) Tejföllel tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mackó úr gombalevese » Zöldséges rizsestál » Gombaleves egyszerűen » Rizses csokigolyó
» Rizses lecsó kolbásszal » Rizses túrótorta 2 » Rizses csoki » Rizses kivitorta
» Göcseji gombaleves » Rizses zúzaragu » Rizses rétes » Rizses darált hús
» Erdei gombaleves » Különleges gombaleves » Rizses hús egyszerűen » Gombalevesem


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.