Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
15 dkg csiperkegomba
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 evőkanál liszt
0,5 liter víz
1 csokor petrezselyem
őrölt bors


Elkészítés:
Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, a zöldborsót meg a cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön pirítsuk 5-6 percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd közepes tűzön, 20-25 perc alatt főzzük készre.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 146 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós pulykaraguleves » Tejszínes gombaleves » Zöldborsós-mandulás rizs » Csirke zöldborsós szószban
» Zöldborsós-sonkás muffin » Zöldborsos makaróni » Zöldborsós szűzpecsenye » Fűszeres, zöldborsós rizs
» Gombaleves á lá Milli » Sajtos-zöldborsós ropogós » Tejfölös-kapros gombaleves » Gombaleves magyarosan
» Zöldborsós spagetti » Gombaleves Laci kedvére » Zöldborsós sertésragu » Zöldborsós tojásragu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.