Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
15 dkg csiperkegomba
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 evőkanál liszt
0,5 liter víz
1 csokor petrezselyem
őrölt bors


Elkészítés:
Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, a zöldborsót meg a cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön pirítsuk 5-6 percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd közepes tűzön, 20-25 perc alatt főzzük készre.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 146 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós szelet » Tejfölös-kapros gombaleves » Sűrű tejfölös gombaleves
» Zöldborsós tojás » Zöldborsós gombaragu » Gombaleves Tamás módra » Zöldborsós pulykamell
» Gombaleves » Csirke zöldborsós szószban » Háromhagymás gombaleves » Tartalmas gombaleves
» Fokhagymás gombaleves » Zöldborsós sertésragu » Gombalevesem » Gombaleves á lá Milli


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.