Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
15 dkg csiperkegomba
3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 evőkanál liszt
0,5 liter víz
1 csokor petrezselyem
őrölt bors


Elkészítés:
Az olvasztott vajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, a zöldborsót meg a cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön pirítsuk 5-6 percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, majd közepes tűzön, 20-25 perc alatt főzzük készre.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 146 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke zöldborsós szószban » Gombaleves Juca módra » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós szűzérmék
» Zöldborsós pulykatokány » Zöldborsós apróhús » Zöldborsós nokedli » Zöldborsós sertésragu
» Ketchup-os zöldborsos husi » Zöldborsós karajszelet » Zöldborsós pulykaraguleves » Zöldborsós rizs
» Baconos zöldborsós tészta » Zöldborsós sertéspaprikás » Zöldborsós-rizses borjú » Zöldborsós szelet


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.