Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tört burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg. burgonya,
3 db. nagyobb fejvöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál sertészsír,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
5 dkg. füstölt kolbász

Elkészítés:
a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Közben kevés zsíron az apróra szeletelt füstölt kolbászt átpirítjuk, majd a pirított kolbászszeletkéket kiszedjük a zsiradékból. A zsiradékhoz hozzáadjuk az vöröshagymát egészen apróra vágott vöröshagymát, finoman szeletelt fokhagymát és a felforrósított zsiradékon szalmasárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyához hozzákeverjük a hagymás-masszát, a kolbászdarabkákat és az egészet együtt összetörjük, keverjük.
Tálaláskor színezzük édes-nemes fűszerpaprikával.
Köretnek és főételnek is kitűnő.

Tanácsok:
Főétel esetén savanyú káposztát vagy friss salátát adjunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos lecsó burgonyával » Fokhagymás ecetes szilva » Rakott burgonya sonkával » Forgatott burgonya
» Fokhagymás hústekercs » Burgonyasaláta kukoricával » Kaviáros burgonyafalatok » Zöld burgonyapogácsa
» Hússal rakott burgonya » Burgonyametélt (nudli) » Húsos töltött burgonya » Brokkoli sült burgonyával
» Fokhagymás vaddisznótokány » Karácsonyi burgonyasaláta » Burgonyás kenyér » Burgonyával rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.