Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tört burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg. burgonya,
3 db. nagyobb fejvöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál sertészsír,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
5 dkg. füstölt kolbász

Elkészítés:
a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Közben kevés zsíron az apróra szeletelt füstölt kolbászt átpirítjuk, majd a pirított kolbászszeletkéket kiszedjük a zsiradékból. A zsiradékhoz hozzáadjuk az vöröshagymát egészen apróra vágott vöröshagymát, finoman szeletelt fokhagymát és a felforrósított zsiradékon szalmasárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyához hozzákeverjük a hagymás-masszát, a kolbászdarabkákat és az egészet együtt összetörjük, keverjük.
Tálaláskor színezzük édes-nemes fűszerpaprikával.
Köretnek és főételnek is kitűnő.

Tanácsok:
Főétel esetén savanyú káposztát vagy friss salátát adjunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos töltött burgonya » Burgonya saláta » Fokhagymás-diós lapcsánka » Lecsós burgonyás egytál
» Fokhagymás tészta » Fűszeres burgonyahasábok » Burgonyakrémleves » Fokhagymás tengeri halfilé
» Rakott burgonya gazdagon » Tojásos burgonya » Hasselback burgonya * » Csiki burgonya saláta
» Csőben sült burgonya » Burgonyás lángos » Burgonyás pogi » Hal burgonyabundában


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.