Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tört burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg. burgonya,
3 db. nagyobb fejvöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál sertészsír,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
5 dkg. füstölt kolbász

Elkészítés:
a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Közben kevés zsíron az apróra szeletelt füstölt kolbászt átpirítjuk, majd a pirított kolbászszeletkéket kiszedjük a zsiradékból. A zsiradékhoz hozzáadjuk az vöröshagymát egészen apróra vágott vöröshagymát, finoman szeletelt fokhagymát és a felforrósított zsiradékon szalmasárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyához hozzákeverjük a hagymás-masszát, a kolbászdarabkákat és az egészet együtt összetörjük, keverjük.
Tálaláskor színezzük édes-nemes fűszerpaprikával.
Köretnek és főételnek is kitűnő.

Tanácsok:
Főétel esetén savanyú káposztát vagy friss salátát adjunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habart burgonya leves » Fokhagymás sült lapocka » Galuska burgonyával. » Fokhagymás sertésmáj 2
» Gombás burgonya » Burgonyás szilvás gombóc » Zöldséges burgonya leves » Fokhagymás marhapörkölt
» Burgonyában sült füge » Tepsis burgonya 2. » Tejfölös burgonya » Dán burgonyasaláta
» Rokfortos sült burgonya » Hagymatokány burgonyával » Burgonyafelfújt gazdagon » Burgonyás pogi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.