Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tört burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg. burgonya,
3 db. nagyobb fejvöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál sertészsír,
só,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
5 dkg. füstölt kolbász

Elkészítés:
a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük. Közben kevés zsíron az apróra szeletelt füstölt kolbászt átpirítjuk, majd a pirított kolbászszeletkéket kiszedjük a zsiradékból. A zsiradékhoz hozzáadjuk az vöröshagymát egészen apróra vágott vöröshagymát, finoman szeletelt fokhagymát és a felforrósított zsiradékon szalmasárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A burgonyához hozzákeverjük a hagymás-masszát, a kolbászdarabkákat és az egészet együtt összetörjük, keverjük.
Tálaláskor színezzük édes-nemes fűszerpaprikával.
Köretnek és főételnek is kitűnő.

Tanácsok:
Főétel esetén savanyú káposztát vagy friss salátát adjunk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyatorta » Burgonya fözelék 2 » Túrós burgonyakrém » Fóliás burgonya
» Fokhagymás kapros krémsajt » Burgonya alufóliában » Újburgonya meggyszósszal » Finom burgonyasaláta
» Tavaszi burgonya vacsora » Pikáns burgonyapüré » Burgonyás cukkínis lepény » Pirított fokhagymás saláta
» Fokhagymás süllő » Carbonara burgonya » Fokhagymás libacomb » Dán burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.