Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tészta:
1 kg liszt
1 élesztő
750 ml tej
2 ek cukor
1 ek só
1 dl olíva olaj

A fokhagymás töltelékhez:
250 g vaj
1 ek só
2 fej fokhagyma

A tészta kenéséhez:
1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Ha felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk belőle. Egy órán át kelesztjük.

A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a sóval és a fokhagymával.

Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, külön-külön kinyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és háromszögeteket vágunk belőle (ferdén vágjuk).

Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal.

180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sós vízzel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás fasírtpogácsa » Tepertős pogácsa » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás sült hal
» Fokhagymás busa » Vajas pogácsa másképp » Fokhagymás omlett gombával » Fokhagymás húspástétom
» Bajor pogácsa » Barna sós pogácsa » Pogácsa füstölt sajttal » Andi elállós pogácsája
» Fokhagymás libacomb » Sajtos pogácsa, kifli » Töpörtyűs pogácsa 3 » Kelt túrós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.