| Fokhagymás pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tészta: 1 kg liszt 1 élesztő 750 ml tej 2 ek cukor 1 ek só 1 dl olíva olaj A fokhagymás töltelékhez: 250 g vaj 1 ek só 2 fej fokhagyma A tészta kenéséhez: 1 tojás Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Ha felfutott, összekeverjük a többi hozzávalóval és tésztát dagasztunk belőle. Egy órán át kelesztjük. A töltelékhez a puha vajat összekeverjük a sóval és a fokhagymával. Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, külön-külön kinyújtjuk őket, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük és háromszögeteket vágunk belőle (ferdén vágjuk). Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, majd megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sóval és szezámmaggal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük a sütőből, még melegen megkenjük a tetejét sós vízzel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |