Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás vaddisznótokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70dkg kicsontozott vaddisznócomb,7-8 füstölt szalonna,2 evőkanál olaj,6 gerezd fokhagyma,1 kiskanál paradicsompüré,1 mokkáskanál őrölt bors,1 kiskanál liszt.

Elkészítés:
A húst rostjaira kb fél centis szeletekre szeljük.A szalonnát vékony csikokra metéljük,és olajban kisütjük,majd a húst hozzáadjuk.Kevergetve fehéredésig sütjük.A présen áttört fokhagyma felét hozzáadjuk,1csapott kiskanál sóval meg a paradicsompürével izesitjük,megborsozzuk,és kb 1,5deci vizet öntünk alá és puhára pároljuk.Többször keverjük meg,az elfőtt levét pedig pótoljuk.Ha kész,a maradék fokhagymát is hozzáadjuk,a levét 1 deci vizzel simára kevert liszttel sűritjük.Akkor jó,ha az állaga a pörköltéhez hasonlit.

Tanácsok:
Nagyon finom,nekem ez az egyik kedvencem.
Sült burgonyával vagy főtt rizzsel is nagyon jó.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 511 kcal

A receptet beküldte: Droma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás báránycomb » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás diós pogácsa » Fokhagymás spagettisaláta
» Fokhagymás újburgonya » Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás süllő » Fokhagymás sült burgonya
» Fokhagymás csirkemáj » Fokhagymaszósz » Fokhagymás tengeri halfilé » Brokkoli fokhagymás vajban
» Fokhagymás krumplileves » Fokhagymás amúr » Fokhagymás-mustáros tarja » Fokhagymás sertésmáj 2


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.