Tutireceptek.hu fejléc

Gombás krumplipogácsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
40 dkg tisztán mért, héjában fõtt krumpli,
2 dkg friss élesztõ,
1 teáskanál cukor,
6 evõkanál tej,
25 dkg margarin,
2 egész tojás,
2 evõkanál bármilyen fajta gombakrémlevespor,
1 dl langyos víz,
1 csapott teáskanál só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkészítés:
Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztõvel és a cukorral, majd felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztõt, a sót és a borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba helyezzük, és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes méretû pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütõlemezre tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük, és az elõmelegített, közepesen forró sütõben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás szelet sajttal » Krokett gombás karfiolból » Gombás kocka » Gombás husi
» Gombás-orsó » Gombás máj » Gombás rizspogácsa » Gombás csülök
» Gombás sertésragu » Gombás csirkemáj almával » Gombás sonkás metélt » Gombás pulykamell
» Gombás-hagymás-húsmuffin » Lecsós, gombás rakott hús » Gombás csirkeszárny » Gombás sárgaborsóleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.