Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sült oldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas. 1 fakanálnyi sertészsír. 15-20 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint: só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd alaposan megsózzuk, és frissen őrölt fekete borssal jól meghintjük. A sütőtepsit kikenjük sertészsírral, majd belerakjuk a húsokat és a fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a húsdarabok közé szórjuk. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Betesszük a tepsit, és a húsok mindkét oldalát egyszer megfordítva kb 45 perc alatt megpirítjuk. Ezután alufóliával lefedjük, amit alaposan a tepsi szélére nyomkodunk és a tepsit visszatesszük a sütőbe. A hőfokot 190 fokra állítjuk és kb egy óra alatt a húsokat omlós puhára sütjük. Friss házi kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kináljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás omlett gombával » Fokhagymás sült lapocka » Fokhagymás házi sajt
» Fokhagymás padlizsán bartá » Szilvaszószos marhaoldalas » Fokhagymás gombaleves » Szaftos sertésoldalas
» Fokhagymás spagettisaláta » Fokhagymás rakott csirke » Fokhagymás hal » Fokhagymás ponty
» Fokhagymás sertésmáj » Fokhagymás süllő » Pirított fokhagymás saláta » Fokhagymás sajtleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.