Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabpörkölt oldalassal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg sertésoldalas
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 csomó petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj

1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast és kevergetve kissé megpirítjuk.
Ezután megszórjuk a paprikával, sózzuk, egy kevés vizet aláöntünk és lefedve kis lángon kb. fél óráig pároljuk.
Ha a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a megtisztított, kis darabkákra tördelt zöldbabot, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és együtt puhára főzzük.
Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és jól összeforraljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabpörkölt » Vadas őzgerinc » Saját muszaka » Csírás galuska
» Csirkés-bulgur » Zöldséges rakottas » Gombás-rizs » Gombás rakott kifli
» Gomba mediterrán módra » Hamis rizottó zölden » Gombás rakott tál sütőben » Tepsis burgonya 2.
» Pikáns keltál » Sertésmájas tál » Májgombócok káposztaágyon » Babos-zöldséges pulykacomb


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.