Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabpörkölt oldalassal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg sertésoldalas
50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 csomó petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj

1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a megmosott, kisebb darabokra vágott oldalast és kevergetve kissé megpirítjuk.
Ezután megszórjuk a paprikával, sózzuk, egy kevés vizet aláöntünk és lefedve kis lángon kb. fél óráig pároljuk.
Ha a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a megtisztított, kis darabkákra tördelt zöldbabot, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és együtt puhára főzzük.
Végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és jól összeforraljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabpörkölt » Medvehagymás krumpli csoda » Mexikói sólet » Sajtos - sonkás krokett
» Spenótos palacsintacsiga » Rakott savanyú káposzta » Nagyikám káposztás húsa » Spárgaragu
» Csángó galuska » Újburgonya meggyszósszal » Baconös rizsgolyó » Rakott kel burgonyával
» Zsemlemorzsás betyárgombóc » Gombapörkölt paleosan » Francia rakott burgonya » Baconos gombalepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.