Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás pulykaragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott pulykamell
2-3 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
liszt olaj,
őröltfeketebors,só

Elkészítés:
A tejet sózd, borsozd, s keverd bele a tört fokhagymát. A húst vágd ujjnyi csíkokra, áztasd be a tejbe, fedd le, s egy napra tedd jégszekrénybe. Másnap a húst vedd ki a tejből és gondosan csepegtesd le (a legjobb, ha a maradék nedvességet egy konyharuhával le is itatod). A húsdarabokat forgasd lisztbe, s kevés forró olajon süsd pirosra. Végül a húst tedd egy tűzálló tálba, öntsd rá a pácolásnál használt fűszeres tejet, szórd meg a finomra vágott petrezselyemmel, majd fedd le az edényt (például alufóliával), s tedd előmelegített, forró sütőbe. 20-25 perc múlva vedd le róla a fedőt, s közepes tűznél párologtasd el a levét úgy, hogy a húson csak egy sűrű mártás maradjon.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás csirkecsíkok » Gyors pulykaragu » Fokhagymás krumplileves
» Fokhagymás tejfölös kifli » Pulykaragu rizzsel » Fokhagymás camembert-leves » Fokhagymás kapros krémsajt
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Pulykaragu másmódon » Fokhagymás krumpli* » Fokhagymás pizzakenyér
» Fokhagymás csirkeleves » Fokhagymás-joghurtos öntet » Fokhagymás karaj II. » Fokhagymás ízesítő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.