Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-gombás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 személyre
1 karfiolfej (kb. 50 dkg), 10 dkg gomba, kb. 20 dkg finomliszt, 1 tojás, 1 és 1/2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 gerezd fokhagyma, 3 dkg margarin, só ízlés szerint, 1-1 mokkáskanál currypor és törött bors, sütõzsiradék a sütéshez.

Elkészítés:
A karfiolt megtisztítom és egyforma rózsáira szedem. Langyos vízbe teszem és néhány percig áztatom, ezután lecsöpögtetem. A tojást habosra verem, és összekeverem a tejjel meg az olvasztott fõzõmargrinnal. Beleszórom az összes fûszert, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a megtisztított és felaprított gombát, ezután annyi liszttel keverem össze, hogy tejföl sûrûségû massza legyen belõle. Sütõedénybe sütõzsiradékot töltök és felforrósítom.
A karfiolrózsákat elõször lisztbe mártom, majd a tésztában meghempergetem, és azonnal közepesen forró sütõzsiradékba teszem. Befedem. Ha az alsó fele már szép sárgásbarnára sült, megfordítom, de már fedõ nélkül sütöm tovább. Papírtörülközõn leszikkasztom, és fokhagymás tartármártással tálalom.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpörkölt tojással » Tejfölöskarfiol galuskával » Karfiol - fehérborral » Kalapos karfiol
» Karfiol sonkával » Karfiolos-csirkés egytál » Karfiol fóliába sütve » Csülkös karfiolsaláta
» Karfiolos busasaláta » Karfiol popcorn » Karfiol sajttal » Húsos rakott karfiol
» Karfiolkrokett » Sonkás sajtos karfiol » Májas karfiol » Sajtos karfiolfánk


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.