Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-gombás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
4 személyre
1 karfiolfej (kb. 50 dkg), 10 dkg gomba, kb. 20 dkg finomliszt, 1 tojás, 1 és 1/2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 gerezd fokhagyma, 3 dkg margarin, só ízlés szerint, 1-1 mokkáskanál currypor és törött bors, sütõzsiradék a sütéshez.

Elkészítés:
A karfiolt megtisztítom és egyforma rózsáira szedem. Langyos vízbe teszem és néhány percig áztatom, ezután lecsöpögtetem. A tojást habosra verem, és összekeverem a tejjel meg az olvasztott fõzõmargrinnal. Beleszórom az összes fûszert, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a megtisztított és felaprított gombát, ezután annyi liszttel keverem össze, hogy tejföl sûrûségû massza legyen belõle. Sütõedénybe sütõzsiradékot töltök és felforrósítom.
A karfiolrózsákat elõször lisztbe mártom, majd a tésztában meghempergetem, és azonnal közepesen forró sütõzsiradékba teszem. Befedem. Ha az alsó fele már szép sárgásbarnára sült, megfordítom, de már fedõ nélkül sütöm tovább. Papírtörülközõn leszikkasztom, és fokhagymás tartármártással tálalom.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpüré (update1) » Húsos rakott karfiol 2. » Karfiol sonkával » Rakott karfiol diétásan
» Tejfölös karfiolleves » Karfiol fóliába sütve » Csülkös karfiolsaláta » Karfiol burgonyával
» Karfiolkrokett » Karfiolos busasaláta » Gombás karfiol-tál » Húsos karfiol
» Csirkés karfiol » Karfiol rántva » Rakott karfiol másképp » Karfiolpuffancs 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.