Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Földieperkrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
½ kg földieper
15 dkg cukor
2 dl tejszín
2 cl triple sec
szegfűszeg
fahéj
1 tojás sárgája
1 púpozott evőkanál liszt
csipet só

Elkészítés:
A jól megmosott, megtisztított földiepret 1 liter vízben cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal feltesszük főni (kb. 20 perc). Közben a tejszín felét a liszttel simára felkeverjük, majd a főzési idő letelte után behabarjuk vele a levest. Jól felforraljuk, majd átturmixoljuk vagy szűrőn leszűrjük és jól átnyomkodjuk. (Én behabarás előtt mixeltem át!!!)
Végül a tejszín másik felét a tojássárgájával jól elkeverjük és a leveshez adjuk. Visszatesszük a tűzre (vigyázva, hogy forró legyen, de ne forrjon) és habverővel simára keverjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük és jól lehűtve triple seccel és egy kevés feldarabolt egészséges felszeletelt eperrel tálaljuk.


A receptet beküldte: sz.andi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés gyöngytyúkleves » Burgonyakrémleves » Burgonyakrém leves » Pikáns halleves
» Szalonnás sajtleves » Zöld leves » Bárányaprólék-leves » Nagyibablevese
» Frank krumplileves » Fokhagymakrém leves » Csalán leves biotipp-től » Galyasági tojásleves.
» "Beteges" leves » 10 perces ananászleves » Zellerkrém leves fincsi » Fokhagymás camembert-leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.