Tutireceptek.hu fejléc

Kaporleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
egy jó evőkanálra való vágott zöld kapor,
másfél evőkanál olaj,
2 dkg liszt,
1 dl tejföl vagy 2 dl tej,
1 tojássárga,
só.

Elkészítés:
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a kaprot de ezzel nem pirítjuk hanem azonnal felengedjük.
Miután felfőtt, 10 percig csendesen főzzük, 1-2 dl forró tejjel kiegészítjük, és tejföllel kikevert tojássárgára tálaljuk.
Pirított zsemlekockát vagy nagy kockára vágott főtt tojást adunk hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói kaporleves » Kaporleves zöldhagymával » Kaporleves zsemlekockákkal » Hideg kaporleves
» "lábatlan csirke" » Az én brokkoli krémlevesem » Magyaros karalábéleves » Vegyes püré leves gazdagon
» Sajttekercs » Ázsiai leves rizstésztával » Kagylóleves » Halikraleves
» Marha farok leves » Sajtos csillagok » Pilseni pacalleves » Tortillás kukoricaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.