Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos halleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
600 g pontyfilé,
80 g vöröshagyma,
200 g sárgarépa,
200 g petrezselyemgyökér,
100 g zeller,
20 g liszt,
50 g vaj vagy margarin,
2 dl tejföl,
150 g zöldborsó,
só,
őrölt bors,
tárkony,
tárkonyecet

Elkészítés:
A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket gyufaszál vastagságúra daraboljuk. A vajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és kevés folyadék hozzáadásával félpuhára pároljuk. Zsírjára lepirítjuk, megszórjuk a liszttel, és enyhén megpirítjuk. Ezután felengedjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, a tárkonylevelet, sózzuk, 10 percnyi forralás után hozzáadjuk a halat, a tejfölt (amit előbb kevés forró levessel keverjünk el, és így adjuk az egészhez, mert különben kicsapódik). Ízesítjük a tárkonyecettel és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: én vagyok


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke tárkonyos mártásban » Tárkonyos borjúleves » Tárkonyos gombaleves » Tárkonyos kocsonya
» Tárkonyos bárányleves » Tárkonyos-narancsos malac » Tárkonyos zúzaragu leves » Tárkonyos nyúlbecsinált
» Tárkonyos, palócleves... » Ecetes-tárkonyos uborka » Tárkonyos borjúragu leves » Tárkonyos őzragu.
» Tárkonyos csirkeragu leves » Tárkonyos pulyka » Északi-tengeri halleves » Tárkonyos rakott zöldbab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.