Tutireceptek.hu fejléc

Eperkrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
300 ml mascarpone
50 dkg eper
10 dkg cukor
0,5 dl vörösbor
1 db citrom
3 db szegfűszeg
1 rúd fahéj

Elkészítés:
Egy lábasba kb.1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, vörösbort és a citrom vékonyan levágott héját.

15 percig lassan lefedve főzzük, majd kivesszük belőle a fűszereket és hozzáadjuk a cukrot. Az epret alaposan megmossuk, félbevágjuk és a háromnegyed részét a leveshez adjuk. Pár percig főzzük, majd belekeverjük a mascarponét. Jól lehűtjük.

Tanácsok:
Tálaláskor a maradék eperrel díszitjük.

Nehézségi foka:könnyű

Árfekvése:közepesen drága

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 196 kcal

A receptet beküldte: Rika1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejes uborkaleves » Frankfurti leves-fincsi » Tejfölös céklaleves » Az Élet levese
» Málnakrém-leves » Tárkonyos pulykaragu-leves » Kelbimbó krémleves » Tárkonyos halleves
» Narancsleves habkarikával » Pontyleves lebbenccsel » Vöröslencse leves. » Sonkagombóc(levesbetét)
» Mandulás tejleves » Zsu levese » Rizses krémleves » Csirkejava leves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.