Tutireceptek.hu fejléc

Foltos túrós őzgerinc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg)
negyed bögre étolaj (0, 7 dl)
1 tojás
háromnegyed bögre kristálycukor (10 dkg)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál holland kakaópor
1 bögre tej (2, 5 dl)
A túrós foltokhoz:
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1 púpos evőkanál búzadara
egyharmad bögre kristálycukor (6 dkg)
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük száznyolcvan fokra, alul-felül sütés programra.
2. Egy őzgerinc formát kivajazunk.
3. Egy tálban a piskóta hozzávalóit összekeverjük.
4. Egy kisebb edényben összekeverjük a túrós töltelék hozzávalóit. Én turmixgéppel csináltam, nagyon gyorsan megvolt.
5. Ekkor a tészta felét beleöntjük a formába, teáskanállal elosztjuk rajta a túrót, avagy elkészítjük a foltokat.
6. Már mehet is rá a tészta másik fele, és irány a sütő.
7. Tűpróbáig sütjük, hosszabb idő lesz, mint a tepsis kevertek, úgyhogy türelem.

Tanácsok:
A mérce 2, 5 dl-es bögre.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós rétes (sós) » Túrós pizza » Juhtúrós töltött krumpli » Túrós reform palacsinta
» Túrós rakott spagetti » Túrósalmás » Vadas őzgerinc » Nagypapa túrósa (update 1)
» Sült, túrós derelye » Reszelt túrós egyszerűen » Túrós hami » Túrós gyümőlcsbomba
» Túrós tiramisu » Almás-túrós finomság » Túrós párnák » Almás-Túrós Sütemény


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.