Tutireceptek.hu fejléc

Kapros- juhtúrós nokedli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
3 db tojás
10 dkg juhtúró
1 evőkanál só
fél csokor kapor
30 dkg liszt
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A felvert tojásokhoz krumplinyomón áttörjük a juhtúrót, a sót, az egészen finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel, és kevés vízzel szokásos sűrűségűre galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben a nokedli szaggató segítségével kiszaggatva kifőzzük, leszűrjük, és vajon átforrósítjuk.

köretként vagy főételekhez tálaljuk.

Tanácsok:
Sajttal megszórva még istenibb!


A receptet beküldte: Zsepii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós rakott brokkoli » Juhtúrós kapros csusza » Juhtúrós palacsinta » Juhtúrós rudacska
» Gombás juhtúrós krumpli » Cigánynokedli » Lecsó nokedlivel » Kapros juhtúrós csirkemell
» Kolbászos rakott nokedli » Tejfölös nokedli » Rakott nokedli darálhússal » Juhtúrós töltött krumpli
» Hagymás tejfölös nokedli » Nokedlis paprikás krumpli » Juhtúrós töltött burgonya » Nokedlis hús gazdagon


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.