Tutireceptek.hu fejléc

Foszlós kalács(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
20 dkg cukor
3 dl tej
4 dkg élesztő
2 dl tejföl
10 dkg Rama margarin
2 tojás
1 kk só
1 tojás a kenéshez
mazsola
sütőpapír a formába

Elkészítés:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, majd 1 órát pihentetjük. Én 2 kalácsot szoktam ebből a mennyiségből készíteni, ezért 6 kis cipóba osztom a tésztát. Egyenként kisodrom őket, és hármasával megfonom. Püspökkenyér formát (szögleteset) kibélelek sütőpapírral, és beleteszem a kalácsot.Tojással lekenem, 15 perc pihentetés, majd újra lekenem, és mehet a sütőbe, 170 fokon 50 perc.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Foszlós briós » Foszlós Kalácsok » Foszlós kalács » Gépi foszlóskalács
» Foszlós kakaós kalács » Húsvéti foszlós kalács » Téli narancs » Gombóc
» Mogyorókrémes sajttorta » Török citromos muffin » Rizses csokigolyó » Habkenyér
» Fűszeres halva torta » Vaníliás, kókuszos tekercs » Legényhódító » Gyümölcsös burgonyafelfújt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.