Tutireceptek.hu fejléc

Foszlós kalács(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
20 dkg cukor
3 dl tej
4 dkg élesztő
2 dl tejföl
10 dkg Rama margarin
2 tojás
1 kk só
1 tojás a kenéshez
mazsola
sütőpapír a formába

Elkészítés:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, majd 1 órát pihentetjük. Én 2 kalácsot szoktam ebből a mennyiségből készíteni, ezért 6 kis cipóba osztom a tésztát. Egyenként kisodrom őket, és hármasával megfonom. Püspökkenyér formát (szögleteset) kibélelek sütőpapírral, és beleteszem a kalácsot.Tojással lekenem, 15 perc pihentetés, majd újra lekenem, és mehet a sütőbe, 170 fokon 50 perc.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gépi foszlóskalács » Foszlós kakaós kalács » Foszlós briós » Foszlós Kalácsok
» Foszlós kalács » Húsvéti foszlós kalács » Tiramisu nagyi szerint » Máglyarakás 2.
» Fahéjas isler » Juharszirupos torta » Mákos túrótorta » Felhőszelet
» Túrópuffancs II. » Töltött Sport szelet » Palacsinta (vegan) » Ananászos gyümölcskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.