Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Foszlós briós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 dl tej
2, 5 dkg élesztő
50 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg margarin
2 tojás+1 a kenéshez

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzáadjuk a liszthez a tojással, cukorral és az olvasztott margarinnal. Egy viszonylag lágy tésztát kapunk. Hólyagosra kidagasztjuk, majd fél órát hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta akkor éles késsel 10 egyenlő darabra osztjuk. A darabokat egyenként egyforma hosszúra kisodorjuk, majd elkezdjük feltekerni, mint a csigát. A végeit a briósok alá hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket egymástól kellő távra. A sütő aljába teszünk egy tepsit amiben két ujjnyi víz van. Betesszük a sütőbe a briósokat és ekkor kapcsoljuk be a sütőt. 180 fokon és légkeverésen sütjük. 10 perc eltelte után, ha megkeltek kivesszük a sütőből, megkenjük felvert tojással és megszórjuk kristálycukorral. Kb 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sülnek.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vasárnapi briós » Foszlós kalács » Kókusztejes briós » Foszlós Kalácsok
» Húsvéti foszlós kalács » Foszlós kakaós kalács » Diós briós » Párizsi briós
» Könnyű és gyors briós » Mazsolás-cukros briós » Almás briós Briell-nek » Gépi foszlóskalács
» Szendvicsbriós » Spanyol briós » Foszlós kalács(Kata-féle) » Kalács és briós


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.