Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia narancsos palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 4,5 dl tej, 2 kicsi tojás, 5 dkg vaj vagy Margarin, csipetnyi só, 2 narancs frissen kipréselt leve, kevés porcukor.

Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverem a sóval és kevés tejjel, majd apránként hozzákeverem a lisztet és a többi tejet. Ha a massza már teljesen sima, akkor keverem hozzá az olvasztott, de már nem forró vajat, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A masszából vajazott palacsintasütõben apró palacsintákat sütök mindkét oldalán. Ez a palacsinta pehelykönnyû, ám a megszokottnál kicsit vastagabb. A kisült palacsintákat a friss narancslével megöntözöm, félbehajtom és kevés porcukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vári palacsinta (sós) » Sós palacsinta » Francia csokitorta* » Igazi amerikai palacsinta
» Gyors palacsintatorta » Francia krumpli » Almás palacsinta 2 » Túrókrémes palacsinta
» Narancsos kacsa » Update 1 Zabos palacsinta » Hortobágyi palacsintám » Mézes-narancsos csirke
» Túrós-narancsos pohárkrém » Mézes-narancsos diókenyér » Palacsinta másként » Baszk palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.