Tutireceptek.hu fejléc

Francia narancsos palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 4,5 dl tej, 2 kicsi tojás, 5 dkg vaj vagy Margarin, csipetnyi só, 2 narancs frissen kipréselt leve, kevés porcukor.

Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverem a sóval és kevés tejjel, majd apránként hozzákeverem a lisztet és a többi tejet. Ha a massza már teljesen sima, akkor keverem hozzá az olvasztott, de már nem forró vajat, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A masszából vajazott palacsintasütõben apró palacsintákat sütök mindkét oldalán. Ez a palacsinta pehelykönnyû, ám a megszokottnál kicsit vastagabb. A kisült palacsintákat a friss narancslével megöntözöm, félbehajtom és kevés porcukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fagyis palacsinta » Húsos káposztás palacsinta » Hamis Francia Krémes » Karin narancsos piskótája
» Rakott palacsinta » Gundel palacsinta 2 » Franciakrumpli » Vári palacsinta (sós)
» Narancsos eperkoktél » Szájban olvadó palacsinta » Hagyományos palacsinta » Zamatos cukkinipalacsinta
» Bakonyi palacsinta » Bodzapalacsinta » Narancsos eperturmix » Palacsinta alapmassza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.