Tutireceptek.hu fejléc

Friss gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg szegfű-,vagy bármilyen másfajta gomba
3 dkg zsir
2 dkg liszt
1 kisebb vöröshagyma
csontlé
1-2 szál sárgarépa
1-2 szál petrezsejemgyökér
zöldpetrezsejem
1 ek tejföl
töröt paprika
4 dkg rizs


Elkészítés:
Legmegfelelöbb e célra a szegfűgomba.A gombát többszöri vizváltással jol megmossuk, aprora vágjuk és hagymás zsiron pároljuk.Kevés paprikával megszorjuk.Ha zsirja lesült,liszttel lehintjük és zöldséges csontlével vagy csak vizzel felengedjük.2 dkg zsiron megfuttatott rizst belefözük, aprora vágott zöldpetrezsejemmel izesitjük és tejfölel tálaljuk.(ami el is maradhat)


A receptet beküldte: katalin19


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Friss majonézes saláta » Birsalmakompót frissen » Sűrű tejfölös gombaleves » Friss nyári saláta
» Mackó úr gombalevese » Friss kolbász bajor módra » Gombaleves májgaluskával » Gombaleves cérnametélttel
» Tartalmas gombaleves » Friss paradicsomsali » Gombaleves » Tavaszi frissítő (epres)
» Gombaleves Juca módra » Citromos frissítő » Epres frissítö Ouzóval » Bodzás frissítő


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.