Tutireceptek.hu fejléc

Friss tavaszi fűszerhab recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db uborka (kb. 30 dkg)
5 dkg vaj
3 evőkanál joghurt
2 evőkanál borecet
só, petrezselyem, snidling és bazsalikom, őrölt bors, 1-1 csokor kapor
1 evőkanál zselatinpor
1,5 dl tejszín

Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, finomra reszeljük, megsózzuk. A puha vajat a joghurttal, a borecettel, a fölaprított zöldfűszerekkel összekeverjük, őrölt borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott, reszelt uborkát.
A zselatinport kevés vízben föloldjuk, megmelegítjük és a habbá vert tejszínnel együtt a zöldfűszeres keverékhez, keverjük.
Nyolc kis kosárkaformát (vagy alufólia tálkát) vízzel kiöblítünk, a masszát elosztjuk benne és legalább fél napig dermedni, hagyjuk. A formából kiborítva, salátaleveleken kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi csalánleves » Tavaszi Rizotto » Frissítő saláta » Frissítő mentás limonádé
» Zoldseges tavaszi tekercs » Tavaszi zöldfűszeres leves » Tavaszi újhagyma saláta » Friss, tarka saláta
» Friss nyári saláta » Tavaszi tepsis csirke » Tavaszi csirke » Mindig friss lángos
» Tavaszi gyümölcssaláta » Tavaszi sonkasaláta » Tavaszi zöldségfelfújt » Epres frissítö Ouzóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.