Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Friss tavaszi fűszerhab recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db uborka (kb. 30 dkg)
5 dkg vaj
3 evőkanál joghurt
2 evőkanál borecet
só, petrezselyem, snidling és bazsalikom, őrölt bors, 1-1 csokor kapor
1 evőkanál zselatinpor
1,5 dl tejszín

Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, finomra reszeljük, megsózzuk. A puha vajat a joghurttal, a borecettel, a fölaprított zöldfűszerekkel összekeverjük, őrölt borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott, reszelt uborkát.
A zselatinport kevés vízben föloldjuk, megmelegítjük és a habbá vert tejszínnel együtt a zöldfűszeres keverékhez, keverjük.
Nyolc kis kosárkaformát (vagy alufólia tálkát) vízzel kiöblítünk, a masszát elosztjuk benne és legalább fél napig dermedni, hagyjuk. A formából kiborítva, salátaleveleken kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi tekercsek » Mindig friss lángos » Frissítő gyümölcsleves » Frissítő ásványvíz
» Tavaszi tepsis csirke » Tavaszi tarhonyás hús » Frissítő mentás limonádé » Friss kolbász bajor módra
» Túrós-tormás tavaszi sonka » Frissitő citrusok » Tavaszi tekercs » Friss nyári saláta
» Vegyes friss saláta » Fügetorta friss fügéből » Epres frissítö Ouzóval » Tavaszi leves Mo-No módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.