Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Friss tavaszi fűszerhab recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 db uborka (kb. 30 dkg)
5 dkg vaj
3 evőkanál joghurt
2 evőkanál borecet
só, petrezselyem, snidling és bazsalikom, őrölt bors, 1-1 csokor kapor
1 evőkanál zselatinpor
1,5 dl tejszín

Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, finomra reszeljük, megsózzuk. A puha vajat a joghurttal, a borecettel, a fölaprított zöldfűszerekkel összekeverjük, őrölt borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott, reszelt uborkát.
A zselatinport kevés vízben föloldjuk, megmelegítjük és a habbá vert tejszínnel együtt a zöldfűszeres keverékhez, keverjük.
Nyolc kis kosárkaformát (vagy alufólia tálkát) vízzel kiöblítünk, a masszát elosztjuk benne és legalább fél napig dermedni, hagyjuk. A formából kiborítva, salátaleveleken kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi csalánleves » Tavaszi borsóleves » Friss majonézes saláta » Tavaszi zöldségsaláta
» Tavaszi tekercs » Tavaszi tepsis csirke » Friss nyári saláta » Virsli (tavaszi) pörkölt
» Tavaszi omlett » Tavaszi burgonya vacsora » Frissítő paradicsomkoktél » Tavaszi tekercsek
» Tavaszitekercs-tésztalap » Epres frissítö Ouzóval » Friss zöldséges fasírt » Tökfőzelék tavasziasan :)


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.