Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves cérnametélttel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg erdei gomba, (sárga rókagomba, mezei szegfűgomba, gyűrűs tuskógomba, stb.) 1 közepes fej vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír (étolaj), só, (vagy ételízesítő) cérnametélt. A tálaláshoz: 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A forró zsiradékon (étolajon) a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, kevés sóval megszórva. Ha a hagyma aranysárgára pirult a felszeletelt gombát beletéve tovább pároljuk, és a végén zsírjára sütjük. Felöntjük kv 1,5 liter vízzel, utánaízesítjük sóval (vagy 1,5 evőkanál ételízesítővel) és lefedve lassú tűzön főzzük. Ha minden megpuhult, ízlés szerint hozzáadjuk a cérnametéltet és pár perc múlva lehúzva a tűzről, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Háromhagymás gombaleves » Friss gombaleves » Rizses gombaleves » Mackó úr gombalevese
» Gombaleves Tamás módra » Gombaleves fogyókúrázóknak » Göcseji gombaleves » Gombaleves
» Zöldborsós gombaleves » Tejszínes gombaleves » Sajtos-sonkás gombaleves » Erdei gombaleves
» Gombaleves á lá Milli » Gombaleves Juca módra » Gombalevesem » Gombaleves rizzsel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.