Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdei gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30-40 dkg. füstölt hús,
1 csokor leveszöldség ( sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
25-30 dkg. vegyes erdei gomba ( tinóru, vargánya, sárga rókagomba, csiperke)
5 dkg. rizs, só, őrölt feketebors,
só,
1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A leveszöldséget megtisztitjukj, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha készre főtt, as húst kiszedjük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt visszatesszük a felkockázott húst, utánaízesitjük sóval ( vagy ételízesitővel) és tálaláskor megszórjuk apróra vbágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Esetenként aprószemű kézi tarhonya is főzhető bele

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdei turmix » Tartalmas gombaleves » Fekete-erdei vadász » Feketeerdei adventi kalács
» Gombaleves fogyókúrázóknak » Sajtos-sonkás gombaleves » Gombaleves rizzsel » Gombaleves magyarosan
» Vegyes erdei gombasaláta » Erdei gyümölcsös kehely » Erdei szeletek » Erdei gyümölcsös muffin
» Erdei szelet » Tejfölös-kapros gombaleves » Erdei gyümölcsös bomba » Háromhagymás gombaleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.