Tutireceptek.hu fejléc

Erdei gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30-40 dkg. füstölt hús,
1 csokor leveszöldség ( sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
25-30 dkg. vegyes erdei gomba ( tinóru, vargánya, sárga rókagomba, csiperke)
5 dkg. rizs, só, őrölt feketebors,
só,
1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A leveszöldséget megtisztitjukj, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha készre főtt, as húst kiszedjük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt visszatesszük a felkockázott húst, utánaízesitjük sóval ( vagy ételízesitővel) és tálaláskor megszórjuk apróra vbágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Esetenként aprószemű kézi tarhonya is főzhető bele

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás gombaleves » Erdei gomba székelyesen » Különleges gombaleves » Fekete-erdei vadász
» Göcseji gombaleves » Tartalmas gombaleves » Tejfölös gombaleves » Tárkonyos gombaleves
» Erdéicsírke » Gombaleves Tamás módra » Erdei gyümölcsös smoothie » Gombaleves
» Gombaleves fogyókúrázóknak » Gombaleves rizzsel » Gombaleves májgaluskával » Erdei gombás lapcsánka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.