Tutireceptek.hu fejléc

Füge-alma kompót recept

Kategória:


Hozzávalók:
6 db alma
6 füge (friss vagy szárított)
1 citrom felszeletelve
1 csésze barnacukor
1 csésze víz
fahéj
szegfűszeg (kb. 6 db)

Elkészítés:
Forraljuk fel a vízben a cukrot, adjuk hozzá a citromot és a fűszereket. Távolítsuk el az alma magházát, majd helyezzük az almákat serpenyőbe, majd vegyük körbe a fügékkel. Öntsük le a sziruppal. Lassú tűzön pároljuk, néha locsoljuk meg a főzőlével addig, amíg az alma meg nem puhul és a szirup be nem sűrűsödik. Tálaljuk egyesével az almákat tetejükön egy-egy fügével.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalam kompót » Körtekompót télire » Rumtopf (agglegénykompót) » Birsalmakompót frissen
» Szilvakompót » Karamelles szilvakompót » Rebarbara kompót » Almakompótos piskóta
» Túrókrém szederkompóttal » Boros gyümölcskompót » Gesztenyekompót » Citromfű szörp
» Főzés nélkül paradicsomlé » Rumos szilva nyersen » 5 perces lekvár » Hamis narancszselé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.