Tutireceptek.hu fejléc

Narancslekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
85 dkg narancs
4 dl narancslé(lehetőleg te magad facsard)
35 dkg cukor
1 tasak dzsemfix
fél tk őrölt fahéj
fél tk őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A narancsot hámozd meg,a fehér héját is távolítsd el,szedd gerezdekre,majd vágd apróra.Tedd főzőedénybe a a narancslével együtt.A dzsemfixet keverd össze alaposan a cukorral és a fűszerekkel.Öntsd a narancshoz,majd állandó keverés mellett forrald fel.Hagyd forrni három percig-természetesen kevergetni kell közben-majd szedd üvegbe.Fordítsd a fejére 5 percre.Hűlés közben néha forgasd meg,h ne üljenek le az aljára a narancs darabok.

Tanácsok:
Egyszerű és finom:)

Végre én is meg tudtam csinálni.Nem tudom ki találta ki,hogy hámozzunk meg 1 kiló narancsot gerezdenként,de én az első félnél azt mondtam,h ez hülyeség.Helyette elővettem a citromfacsarót.Kifacsartam 8deci narancslevet,és szűretlenül a főzőedénybe öntöttem.Bele a fűszerek a cukor és a Dzsemfix super.Felforral,üvegekbe önt,fejre állít és kész.
Egy nagyon pikáns lekvár lett belőle.


A receptet beküldte: diagonalt


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancslekvár cukkíniből » Almás rózsalekvár » Birsalmakompót frissen » Bodzalekvár szederrel
» Padlizsános zakuszka » Köhögéscsillapító szirup » Meggybefött (fözés nélkül) » Vegyespikáns lekvár
» Almadarabos dzsem » Mézes almalekvár » Citrom dzsem » Narancs jam
» Sárgabaracklekvár » Hamis narancszselé » Whiski-s cseresznye » Szilvalekvár cukor nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.