| Boros gyümölcskompót receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 körte 3 alma 1 birsalma 1 citrom (leve) 1 citrom 1,5 dl fehérbor 10 dkg cukor Elkészítés: A körtéket, az almákat és a birsalmát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a maradék citromlevet lábasba öntjük, felforraljuk, belerakjuk a birsalmát. 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de nem esnek szét. Ekkor a citromhéjat kiszedjük, a gyümölcsöket tálkákba adagoljuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Tanácsok: Hidegen tálaljuk, úgy sokkal finomabb. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 193 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |