Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt sajtos sztrapacska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 30 dkg liszt, 1 db tojás,6 dkg zsír,10 dkg füstölt szalonna,20 dkg Karaván sajt,2 dl tejföl,só

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát lereszeljük, majd liszttel, a tojással és 3 dkg zsírral galuska keménységű tésztát készítünk. Megsózzuk, majd enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuska a víz felszínére jött, szűrőkanállal kiszedjük és jól lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és serpenyőbe téve egy kevés zsíron kisütjük, majd a szalonnazsírt leszűrjük. A kifőzött galuskát összekeverjük a szalonnazsírral, és a fele mennyiségű lereszelt Karaván sajttal, majd a sütőbe téve jól átforrósítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a kisütött szalonnát és a sajtot.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos roló 3 » Répás sajtos rizs » Füstölt sajtos csirkemell » Sajtos hús paleósan
» Sajtos csirkemell falatok » Kolbászos-sajtos buci » Füstölt halsaláta » Almás-sajtos vadkacsa
» Porhanyós sajtos pogácsa » Gombás-sajtos lecsó » Sajtos rakott zsemle » Sajtos-burgonyás golyók
» Sajtos rudak 2. » Almás sajtos tojássaláta » Krémsajtos eperkrém » Sajtos bogyó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.