Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt sajtos sztrapacska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 30 dkg liszt, 1 db tojás,6 dkg zsír,10 dkg füstölt szalonna,20 dkg Karaván sajt,2 dl tejföl,só

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát lereszeljük, majd liszttel, a tojással és 3 dkg zsírral galuska keménységű tésztát készítünk. Megsózzuk, majd enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor a galuska a víz felszínére jött, szűrőkanállal kiszedjük és jól lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és serpenyőbe téve egy kevés zsíron kisütjük, majd a szalonnazsírt leszűrjük. A kifőzött galuskát összekeverjük a szalonnazsírral, és a fele mennyiségű lereszelt Karaván sajttal, majd a sütőbe téve jól átforrósítjuk. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a kisütött szalonnát és a sajtot.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rangooni sajtos rizs » Rakott sajtos kifli » Sajtos, túrós » Burgonyás-sajtos rúd
» Sajtos rúd, vagy bármi » Sajtos főzött karika » Töltött sajtos kifli » 2Sajtos hagymaleves
» Sajtos-túrós háromszög » Sonkás - sajtos tekercs » Sajtos pástétom (10 adag) » Sajtos tarja
» Apró sajtos pogácsa » Sajtos tojástekekercs » Piros sajtos metélt » Sajtos-gombás rakott hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.