Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-gombás rakott hús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 szelet tarja
30 dkg szeletelt sonka
2 fej vöröshagyma
2 üveg szeletelt gomba
1 nagy doboz tejföl
só, bors, mustár
10-20 dkg reszelhető sajt
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húsokat besózzuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A gombát beletesszük a hagymába, egy kicsit átpároljuk. Borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és ízlés szerint mustárt teszünk bele. Megvárjuk amíg rottyan egyet, majd levesszük a tűzről.
A húsokat teflonsütőben mindkét oldalukon kicsit megsütjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával. Rétegezve rakjuk a sonkát, húst, gombás öntetet úgy, hogy sonka legyen a felső sor. A tetejére bőven reszelünk sajtot. Előmelegített 200-220 fokos sütőben először fóliával letakarva sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk a sajtot.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás rakott penne » Rakott melegszendvics » Túróval rakott puliszka » Almás-sajtos rakott csirke
» Rakott krumpli másként » Barackos rakott csirkemell » Hortobágyi rakott tészta » Gombás rakott csirkee
» Rakott túrós laska » Rakott krumpli másképp » Rakott fasírt » Kairói rakott padlizsán
» Húsos rakott karalábé » Kolbászos rakott nokedli » Csőbensült rakott tészta » Gombás rakott borda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.