Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-gombás rakott hús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 szelet tarja
30 dkg szeletelt sonka
2 fej vöröshagyma
2 üveg szeletelt gomba
1 nagy doboz tejföl
só, bors, mustár
10-20 dkg reszelhető sajt
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húsokat besózzuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A gombát beletesszük a hagymába, egy kicsit átpároljuk. Borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és ízlés szerint mustárt teszünk bele. Megvárjuk amíg rottyan egyet, majd levesszük a tűzről.
A húsokat teflonsütőben mindkét oldalukon kicsit megsütjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával. Rétegezve rakjuk a sonkát, húst, gombás öntetet úgy, hogy sonka legyen a felső sor. A tetejére bőven reszelünk sajtot. Előmelegített 200-220 fokos sütőben először fóliával letakarva sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk a sajtot.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakottkel hagymás babbal » Darálthúsos rakott zöldbab » Vegetáriánus rakott kel » Almás rakott galuska
» Rakott szendvics » Rakott gombás omlett » Könnyű rakott burgonya » Rakott sütőtök
» Rakott káposzta » Rakott gomba másképp » Magyaros rakott csirke » Rakott karalábé karajjal
» Sziciliai rakott pacal » Túrós rakottas » Rakott alma banánnal » Klasszikus rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.