Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres szarvascsülök recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 személyre

1 kg szarvasborjú csülök
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
2 teáskanál rozmaring
2 teáskanál kakukkfű
2 evőkanál olaj
3/4 kg burgonya
400 g sárgarépa
200 g cukkini
1/4 l tyúkhúsleves
3 evőkanál vaj

Elkészítés:
A húst alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel és állni hagyjuk egy-két órát.
Az olajat egy tepsiben felhevítjük, a húst beletesszük és közepes lángon sütjük. Sütés közben többször megforgatjuk és ha kell vizet öntünk alá, hogy az alja mindig nedves legyen. A burgonyát és a sárgarépát megtisztítva 1/2 cm-es szeletekre vágjuk, majd a cukkinit is felszeleteljük. A zöldségeket 40 perccel a sütés befejezése előtt a húsra szórjuk. A húslevest hozzáöntjük, a zöldségeket megsózzuk, megborsozzuk és vajdarabokat teszünk rá,ami ráolvadva szép fényessé teszi azt. Amíg a hús mellett párolódik, sül, néhányszor megforgatjuk, hogy egyenletesen puhuljon a zöldség is.
Ha valaki igényli, akkor esetleg rizst is lehet a zöldségek mellé kínálni köretnek. Száraz fehérborral kínáljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres palacsintalángos » Fűszeres Mini Tortilla » Fűszeres röszti » Fűszeres marhafelsál
» Fűszeres csokoládé torta » Ciprusi fűszeres hal » Fűszeres báránycomb » Fűszeres borjúszeletek
» Fűszeres bólé » Fűszeres tortilla » Zöldfűszeres tésztasaláta » Fűszeres rizstallérok
» Fűszeres májpástétom » Fűszeres csirkemáj » Fűszeres gyümölcskenyér: » Fűszeres almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.