Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boros, fűszeres báránysült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg bárányhús, 3 ág rozmaring, 2 dl száraz fehér bor, őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A bárányhúst vékonyan beolajozzuk, sóval, borssal ízesítjük. Tepsibe helyezzük, és hozzáadjuk a rozmaring ágakat. Ízlés szerint tehető mellé felszeletelt sárgarépa, zellert, petrezselyem illetve zöldbab. A bort és egy pohárnyi vizet aláöntjük, majd a tepsit alufóliával lefedjük és az előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon egy órán át pároljuk. Utána a fóliát levéve mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Körítése a zöldségek, de adhatunk mellé párolt rizst, vagy petrezselymes burgonyát is.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros libamell » Vörösboros vadpörkölt » Bíboros szelet
» Fűszeres karajcsíkok » Fűszeres kukoricaleves » Fehérboros krémtorta » Sajtos báránysült
» Vörösboros puncs 2 » Fűszeres meleg limonádé » Fűszeres zöldségragu » Vörösboros bodzabogyó íz
» Boros pipi » Vörösboros málna sorbet » Vörösboros sült pulyka » Füszeres húsgombos


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.