| Garam masalás zöldségek tortilla lapban receptEgytálételek Hozzávalók: Tortillalapok, kávéskanálnyi lereszelt gyömbér, fél gerezd fokhagyma, garam masala fűszerkeverék, fél csésze szezámmag, fél csésze lenmag, 1 fej hagyma, 2 db répa, 1 kisebb cukkini, 6-8 brokkoli rózsa, 6-8 karfiolrózsa, 1 paradicsom, 2 db fehér paprika. Elkészítés: A magokat először megpirítom, majd ráöntök sokat a garam masalából, mielőtt odakapna, hozzáadom a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Kicsit kevergetem, és kapásból az egész konyhában fantasztikus illat kerekedik. Hozzáteszem a vöröshagymát. Ez a szakasz látható a második képen. Majd egymásután belepakolom a zöldségeket és hagyom, hogy megsüljenek. Ha megsültek a zöldségek, a tortilla lapokkal lefedem őket egyesével, hogy megpuhuljanak. Aztán a tortilla lap közepére csíkban ráteszem a zöldségeket, arra humuszt és a lapok széleit ráhajtom. Tanácsok: Ha valamely alkatrész túl fűszeres vagy csípősre sikerül, joghurttal lehet visszafogni az élményt. Igaziból ez a recept ugyanolyan jól működik tortilla lap helyett rizzsel is. Desszertként a mazsolás joghurtot ajánlom. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |