Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libanoni töltött zöldségek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
padlizsán (kisebb)
cukkíni
paprika
darálthús (kb 15 dkg/fő!)
rizs
paradicsom
paradicsomlé
vegeta
cukor

fekete bors
őrölt római kömény
fahéj

Elkészítés:
Személyenként vegyünk egy kisebb padlizsánt, cukkínit és paprikát. A zöldségeket bő víz alatt mossuk meg. A paprikát csumázzuk ki. A padlizsánt és a cukkínit vágjuk félbe, és távolítsuk el a felesleges magokat és zöldséghúst.

Nyers darált húst sóval, fekete borssal, őrölt római köménnyel és egy csipetnyi fahéjjal ízesítsünk. Annyi nyers rizst adjunk hozzá, hogy az állaga a töltött paprikáéhoz hasonlítson. Ezután megtöltjük a zöldségeket. A töltött zöldségeket egy mély lábosban szépen elhelyezzük. Négy-öt apróra vágott hámozott paradicsomot tegyünk hozzá. Öntsük fel paradicsomlével. Ha nem lepi el teljesen, adjunk hozzá vizet, amit vegetával vagy zöldségleveskockával ízesítettünk. Sózzuk, és végül adjunk hozzá cukrot. Addig főzzük mig a töltelék és a zöldség puhára nem fő.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött olasz tésztahajók » Csülök zöldségekkel » Töltött májas tojások » Töltött krumplifánk
» Különleges töltött borda » Töltött tintahal » Sült tarja zöldségekkel » Töltött laska
» Töltött fasírttekercs » Töltött hagyma » Hússal töltött újburgonya » Amerikai töltött tojás
» Töltött kagylótészták » Sült zöldségek » Csőben sült zöldségek » Gombával töltött kellevél


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.