Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés hókifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg Liga margarin
egy csipetnyi só
1 csomag vaniliás cukor
6 evőkanál hideg víz
1 evőkanál 10%-os ecet

a töltelékhez:
2 db 20/25 dkg-os gesztenyemassza
kevés rum, vagy aroma
2 evőkanál porcukor
2 evőkanálnyi tejszín

Elkészítés:
A lisztbe keverjük a sót és a cukrot, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzá adjuk a vizet és az ecetet.
Összegyúrjuk. Jól formálható, egyáltalán nem ragacsos tésztát kapunk. Egy éjszakára (de legalább pár órára) hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyűjtjuk (kb 2-3 mm). Nagy pogácsaszaggatóval (8 cm átmérő) kiszúrkáljuk (vagy ha kisebbel, akkor a kiszúrt tésztaköröket még nyújtsuk meg egy picit). Az egyik felükre 1-1 kiskanálnyi (előre elkészített) tölteléket teszünk, feltekerjük, kifliket formázunk. Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán világos színűre sütjük. Ha a talpa színesedik, már kész, ne szárítsuk ki.
Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk. Kihűlve dobozban sokáig eláll.
Nagyon jó állagú a tészta, nem reped ki sütés közben akkor sem, ha kicsit ducibbra töltjük a kifliket.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés-diós falatkák » Gesztenyés kosarak » Gesztenyés pite » Gesztenyés finomság
» Csokis-gesztenyés muffin » Gesztenyés almatorta » Gesztenyés Charlotte » Gesztenyés kifli
» Gesztenyés kekszgolyók » Gesztenyés töltött karaj » Gesztenyés kocka meggyel » Csokis-gesztenyés szelet
» Diós hókifli » Gesztenyés pulyka » Hókifli, ahogy én csinálom » Gesztenyés fatörzs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.